top of page

Over ons

Als (dier)natuurgeneeskundige begeleid ik paarden en mensen terug naar het juiste spoor. Ik help ze actief  in hun zoektocht naar harmonie, gezondheid en plezier. Mijn intuïtie is altijd mijn belangrijkste leidraad geweest. Kennis en ervaring helpen mij bij de uitvoering van mijn individuele begeleiding.

Vanaf het begin..

Mijn liefde voor paarden zat er al vroeg in. Als kind trok ik graag de natuur in Noordlaren in, op zoek naar dieren en vooral paarden. Ik was vaak te vinden bij de weide van Doea, een megagroot, zwart paard. In mijn fantasie beleefde ik fantastische avonturen met ‘mijn’ Black Beauty.

De dood van mijn eerste eigen paard, Lady Grace, die ik van mijn vader had gekregen, en kort daarna van mijn tweede paard, Lodewijck, waren aanleiding me te gaan verdiepen in de gezondheid en het welzijn van paarden. Daar zat overigens wel een lange tijd tussen. Ik was door de snelle en dubbele rouw huiverig geworden voor de zorg voor een eigen paard en ging terug naar de ‘veiligheid’ van de manege. Daar vond ik een nieuwe vriend: Baroe. Een erg lieve ruin, die mij troost en nieuwe energie gaf. Maar ook Baroe overleed binnen een paar maanden. Al dit verlies vond plaats binnen anderhalf jaar. De reguliere diergeneeskunde bracht me in de war: mijn paarden zouden niet ernstig ziek zijn geweest, maar ze overleden wél! Na Baroe heb ik tien jaar lang geen paard meer gereden. Maar de liefde bleef.

Balans

Ik was nieuwsgierig geworden in de andere manieren van genezen dan alleen de reguliere geneeskunst.

Zo ging ik naar Portugal onder leiding van dierenarts Gerrit Zomer en leerde te werken met de Lecher-antenne, een instrument dat de balans van energiegolven op organen meet. Ik volgde tevens tal van cursussen en workshops op het gebied van natural horsemanship (Klaus Ferdinand Hempfling, Linda Tellinton Jones), het effect van  voeding en kruiden op gezondheid en welzijn en paardengedragstherapie. Gaandeweg leerde ik (weer) te vertrouwen op mijn intuïtie. Mijn eigen ‘weten’ klopte eigenlijk altijd al. Kijken naar het milieu van het lichaam waaruit de klacht komt, is in mijn ogen de mooiste en meest heilzame weg naar genezing.

 

Vertrouwen

Na tien jaar durfde ik weer een eigen paard aan: Dat werd Amie Grace. Dit zeer bijzondere, gekke, gevlekte  paard heeft mijn vertrouwen en ‘paardengevoel’ hersteld. Amie Grace geeft mij  elke dag weer ‘potten vol’ plezier.

Nu help ik ook andere paarden en hun ‘baasjes’ in hun zoektocht naar harmonie, gezondheid en plezier! Manuele lymfedrainage en bloesem remedies blijken in de praktijk heilzame, complementaire therapieën bij herstel van de energiebalans, die zo belangrijk is voor het natuurlijk genezingsproces bij lichamelijke/psychisch klachten.

Vervolg verhaal

Het walhalla

Onze kudde

bottom of page