top of page

Wat zijn bloesem remedies?

Bloesem remedies zijn tincturen van planten, bomen, bergwater of edelstenen. Ze worden toegepast om evenwicht te brengen in de gemoedstoestand, om het zelfgenezend vermogen te stimuleren en om de gezondheid in het algemeen te bevorderen. De bloesems zijn niet giftig en hebben geen verslavende werking.

Het toepassen van bloesem remedies is een vorm van de energetische natuurgeneeskunde, die goed kan worden ingezet in combinatie met andere therapievormen of medicatie.

De bloesemtherapie is ontwikkeld door de arts/homeopaat Edward Bach (1886-1936), die op zoek ging naar een eenvoudig medicijn, zonder bijwerkingen, dat negatieve gemoedstoestanden van de mens zou kunnen corrigeren. Hij was er in zijn praktijk van overtuigd geraakt dat de geestelijke gesteldheid van patiënten het proces van genezing beïnvloedde. Bach stelde 38 tincturen samen van bloesems van wilde planten, bomen en struiken en één van bergwater, die alle corresponderen met een scala aan emoties (van mensen en dieren).

Door de jaren heen zijn de technieken verbeterd, wat geleid heeft tot nieuwe bloesem remedies en andere energetische tincturen. Zoals: Star remedies, Animal essentials en Australian Bush remedies.

Het is een waardevolle vorm van natuurgeneeskunde, die ik graag toepas.

Kijk voor een voorbeeld van de kracht van reuzebalsemien op youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=eChKjQgEv5c

Hoe werken de bloesem remedies?

Om de werking van bloesem remedies te begrijpen, moeten we erkennen dat we – mensen en dieren – meer zijn dan alleen ons fysieke lichaam. Ieder mens, elk dier, de hele natuur bestaat uit energie. Energie die voor een deel onzichtbaar is. Denk aan geluidsgolven, infrarood warmte, magnetische velden: onzichtbaar, maar wel voelbaar! Doorredenerend kunnen we stellen dat ook emoties, gedachten en intenties bepaalde vibraties/energie bevatten en creëren.

 

Alle tincturen van de bloesem remedies bevatten verschillende trillingsgetallen, die corresponderen met de emoties van mens en dier. Door het innemen van de juiste bloesem remedies wordt het gemakkelijker in een positieve emotie te komen. De bloesemdruppels compenseren de energie van de missende of geblokkeerde trilling in het energieveld. De juiste bloesem remedie valt samen met de onderdrukte of tegengestelde emotie die op een bepaald moment heerst. Door het zelfgenezend/zelfgenererend vermogen van het lichaam zal het lichaam de nieuwe aangeboden energie graag opnemen, om gemakkelijker terug te kunnen keren naar de natuurlijke staat van welbevinden.

Ons ‘systeem’ – van mensen én paarden – kan die extra energie soms goed gebruiken; het is immers elke seconde van de dag aan het harmoniseren, altijd op zoek naar balans, om te kunnen blijven functioneren. Bloesem remedies zijn daarmee ook effectief in te zetten als ondersteuning bij een gedragstherapieplan, ter ondersteuning bij herstel na trauma of verlies of om het zelfgenezend vermogen van het lichaam bij ziekte te versterken. Ook bij manuele lymfedrainage [link] pas ik bloesem remedies graag  toe.

Wanneer bloesem remedies?

● Bij stress

Meest gebruikte bloesem: rescue remedie.

Deze samengestelde bloesem is zeer effectief bij hevige schrik, paniek en spanning.

De scherpe randjes van het zenuwgevoel in de maag worden verzacht, wat rust geeft.

 

● Bij ziekte

Bloesem remedies kunnen op een veilige manier worden ingezet ter ondersteuning van reguliere medische behandelingen; ze hebben een positief effect op de emoties en de mentale kracht, waardoor het genezingsproces wordt bevorderd. De remedies hebben geen bijwerkingen.

 

● Bij trauma en gedragsproblemen

Bloesem remedies vergroten het succes bij gedragstherapie en de verwerking van trauma's.

 

● Bij MLD

De lymfestroom die bij manuele lymfedrainage in gang wordt gezet, houdt langer en beter aan bij ondersteuning met bloesem remedies. Door deze synergie pas ik bij MLD graag bloesem remedies toe.

Wat zijn bloesem remedies?
Wanneer bloesems inzetten?
Hoe werken de bloesem remdies?
bottom of page