top of page

Onze kudde

Onze kudde bestaat uit vier paarden. Ze verblijven in ons ‘ Walhalla’  dag en nacht buiten, met een schuilgelegenheid, volgens het Paddock Paradise-concept. Er zijn volgens dit concept verschillende verblijfsplaatsen gecreëerd, die door paden van 5 meter breed met elkaar in verbinding staan. Er is een zandplaats, een waterplaats, een zoutlikplek, een voederplek met schuilstal, een kleine weide met wilgen- en berkentakken en een kleine knabbelgrasweide. In het midden van deze rondgang liggen twee grote weides die in het weideseizoen voor de paarden toegankelijk zijn.

Het is prachtig om de paarden op eigen initiatief van de ene naar de andere plek te zien trekken. Als ze willen rusten trekken ze met elkaar naar de zandplaats, of ze gaan samen naar de waterplaats om daar vervolgens keurig, op rangorde, op hun beurt te wachten.

 

Natuurlijke habitat

De indeling van de verblijfplaatsen volgens het Paddock Paradise-concept stimuleert de communicatie tussen de paarden. Het concept lokt natuurlijke socialisatie uit, meer dan wanneer ze op een weide staan en vooral met eten bezig zijn. Onze paarden zijn actief en spelen met elkaar. Ze hebben overduidelijk plezier, individueel en met elkaar. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat paarden op een Paddock Paradise daadwerkelijk meer bewegen en meer communiceren en spelen dan in een weiland of grote paddock. Wat ik zelf in onze kudde bevestigd zie, is dat onze paarden gestimuleerd worden hun natuurlijke impulsen te volgen, waardoor ze ook een sterker vanzelfsprekend kuddegevoel ontwikkelen. Ze komen dichter bij hun natuurlijke habitat.

 

DSC_0025_edited.jpg

Amie Grace

Amie Grace is een Spotted Saddle Horse, een fantastisch gangenpaard, met boterzachte gangen en een schommelstoel-galop. Ze is zo sterk als een beer, en ook heel zachtaardig en beleefd.

Deze merrie heeft me mijn vertrouwen in en plezier met paarden teruggegeven: een echt mensenpaard!

Ze is ook een wijze merrie, met een enorme aarding.

Qua karakter zou ik graag op haar lijken.

amie boy bak aart robin 005.jpg

Amie's Lucky Boy

Lucky Boy is ons eeuwig jong blijvende vuurpaard, zoon van Amie Grace. Met een bijzondere voorgeschiedenis: Amie Grace ontsnapte in haar jonge jaren uit de weide en beleefde op het aardappelveld haar grote liefde met Pablo. Daaruit werd Lucky Boy geboren. Een cadeau! De emoties van Lucky Boy liggen aan de oppervlakte, hij lijkt geen aangeleerd filter te hebben. Leuk en spannend.

IMG_5379.JPG

Caroe

Caroe komt rechtstreeks uit een droomwereld! Met soms een blauwe glans op het zwart van de dikke staart en manen, een gespierd lichaam met valkkleurige satijnen pels, en gangen om op weg te dromen. Onze trots, onze Mangalarga Marchador; Caroe is zacht en voorzichtig. Hij was 5 jaar bij ons, met dank voor zijn bijzondere lessen die geen mens me geleerd zou kunnen hebben.

Een oerpaard, met een zeer gevoelig karakter; het mooiste dier dat ik ooit heb gezien. Partner van Amie Grace, kameraad van Lucky Boy, en mijn grote vriend.

IMG_4605.JPG

Irish Iris

Iris stal meteen ons hart, toen we haar, min of meer toevallig, voor de eerste keer zagen: een witte Tinker met prachtige lange manen en dito staart. Met grote donkere, zachte ogen, met daarboven spierwitte wimpers. Een bijzonder paard, van buiten én van binnen. Zeer empathisch. We zijn heel blij dat onze Iris, samen met Whinsor, bij ons is komen wonen. Een gouden merrie

1 111.jpg

Whinsor aka Winny

Whinsor – Whinny – is een prachtige haflinger van 26 jaar. Hij heeft zijn hele leven in Glimmen gewoond en veel avonturen beleefd. Jarenlang leefde en werkte hij bij de Quintusriders, bij Marieke Nachbar. Nu staat hij als pensionado samen met Iris, zijn merrie, bij ons in ons ‘Walhalla’ en geniet hij van de overvloed aan gras en hooi. Geen paard dat gelukkiger wordt van eten!

bottom of page