top of page

Diertjes dag

Lekker vroeg naar de paardjes..., even een pauze van al dat leren voor de examens.

Het was echt paardenweer en een perfecte dag om er lekker op uit te gaan. Eerst hebben we uitgebreid Iris en Whinny geborsteld terwijl ze liepen te grazen onder de boom.

De kleine katjes (cadootje van Boskat Poppi) waren helemaal niet bang voor de grote witte nieuwsgierige neus van Iris en Iris vond de baby's heel interessant.

Toen Mirjam vervolgens brandnetels aan het plukken was om te laten drogen leek het Iris een goed idee om grasjes precies op de plek van de netels te gaan eten, waardoor Iris' hoofd steeds tegen Mirjams hoofd aanduwde. Whinny was wel uitgekeken op de grasjes die Iris zo leuk vond en gebaarde ons naar het hoge gras aan de andere kant van het draadje. Met enige moeite kregen we het draadje los en klommen Whinny en Iris met gespitste oortjes de heuvel op. In een vlotte draf en met een blij hoofd kwamen ze weer bij het lekkere hoge gras terecht. Na de lunch hebben we wel een uur met de vijf baby-katjes gespeeld en gelachen om hun onhandige wiebelkontjes. Toen het etenstijd werd besloten we het eten even te laten wachten en namen we Amie en Iris mee het bos in voor een wandeling. Mirjam naast snelle Amie, en ik zadelloos op soms schokkende, dan weer vlug dravende Iris. Ze waren er allebei erg bij en reageerden op alle dingen die er om hen heen gebeurden, wat erg leuk was om te zien. Ze hadden niet echt contact met elkaar, maar liepen wel braaf samen met ons mee. Tijdens het eten bedachten we ons dat de kittens, nu ze beginnen te lopen, toch wel een prooi worden voor de roofdieren in de buurt. Het was geen fijn idee dat er op een ochtend zomaar een kleine pluizebal zou missen... Dus hebben we een hok om hun slaapplaats gebouwd zodat ze niet ver weg kunnen lopen, en gepakt kunnen worden door een roofvogel. Mama vindt alles oké, en kan zelf wel in en uit het hok. Toen werd ik weer naar huis gebracht en kwamen we er in de auto achter dat het half 11 was. Oeps... Wel een heerlijke relaxte dag gehad tussen alle lieve diertjes en helemaal ontspannen van alle examenstress!


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page